Liefdesbrief Hein aan Zosia op Valentijnsdag

Lieve Zosia

Lieve, lieve Zosia,

Je kent mij niet Zosia, maar ik jou wel. Ik heb je gezien op de website voor bruiden uit het Oosten, en ik was meteen verliefd op je. Je mooie asblonde haar tot op je schouders, een beetje gekruld aan de onderkant. Je grijzige ogen en je fel roze lipstick. Je bent een plaatje. Een plaatje om te zien, en een plaatje om naar Nederland te halen. Dat je nog geen relatie hebt doet me verbazen. Maar eigenlijk ook weer niet, Zosia. Des te meer geeft het aan dat je voor mij bestemd bent. We zijn elkaars lotsbestemming. We zijn zielsverwanten, ik weet het zeker Zosia. Je bent de vrouw naar wie ik mijn hele leven al zoek. Eindelijk heb ik je gevonden.

Ik kan je niet vaak genoeg vertellen hoeveel ik van je houd, lieve Zosia, en hoe ik naar je verlang.

Het geld voor je ticket om naar Nederland te komen heb ik overgemaakt naar het rekeningnummer dat op de website vermeld staat. Ik heb zelfs meer dan alleen de ticketkosten overgemaakt, zodat je ook alvast je trouwjurk kan kopen. Ik weet dat je dat fijn zal vinden Zosia. Een trouwjurk uitzoeken in je eigen land. Ze hebben daar bij jou vast een andere mode dan hier, dus dat is het laatste stukje cultuur dat je van jezelf meeneemt naar mij. Als je hier bent gaan we trouwen, en daarna neem je de Nederlandse cultuur over. Ik zal je de Nederlandse gebruiken leren, Zosia. Zodat je je hier snel zal thuisvoelen.

Bel me, Zosia. Zodra je vliegtuig is geland. Dan haal ik je op van Schiphol. Ik kom alleen. Peter, mijn enige vriend, weet nog niet van je bestaan. Maar als je bent aangekomen gaan we het hem snel samen vertellen. Hij vindt je vast net zo knap als ik. Misschien wordt hij zelfs jaloers, Zosia. Maar daar zijn wij samen tegen bestand. Samen met jou kan ik alles aan. Als jij er bent, ga ik weer fluitend naar m’n werk. Dan gaan mijn collega’s me weer aardig vinden, en eten we elke avond samen het eten dat jij met liefde voor mij kookt. De kant-en-klaar-maaltijden zal ik niet meer op het boodschappenlijstje zetten, Zosia.

Zosia. Mijn liefste Zosia. Ik kan niet wachten tot ik je in de aankomsthal kan omhelzen. Dat ik voor het eerst kan ruiken hoe je ruikt, en kan voelen hoe je voelt. Ik hou van je Zosia. Kom zo snel als je kan naar Nederland. De rechtstreekse vluchten vertrekken op woensdag en vrijdag, dus ik verwacht dat je nog voor het weekend bij me bent. Ik hou van je Zosia. Zielsveel.

Tot gauw.

Je Hein.

 

 

Klik hier om terug te gaan naar de homepage.

 

Photo by Micheile Henderson on Unsplash