cupcake fictie schrijver Anja

Cupcakes

Cupcakes

‘Heb je ze nu al allemaal op?’ vraagt hij. Zijn ogen gaan afkeurend van het bord, waarop alleen nog een paar kruimels liggen, via mijn bovenbenen, buik en mijn taille naar mijn gezicht. Daar kruizen onze blikken elkaar. Er straalt een felheid uit zijn donkere ogen die ik de laatste tijd steeds vaker zie en waardoor zijn kraaienpootjes nog meer opvallen dan normaal. Een paar jaar geleden had ik met verlangen naar zijn prachtige ogen gekeken, in de hoop dat hij ooit mijn man zou zijn. Maar dat was lang geleden, die tijd lag ver achter ons. Zijn ogen zijn in de loop van de jaren veranderd in ondoorgrondelijke donkerbruine kijkers, die alleen nog maar een boze of jaloerse blik kunnen uitstralen. Zijn atletische lichaam waar ik ooit zo naar verlangde en zijn agressieve houding maken mij bang. Niet dat hij me ooit écht iets aan zal doen, maar toch veroorzaakt de gedachte daaraan een rilling over m’n rug.
‘Ik heb nog een cupcake voor je bewaard in de koelkast, ik heb ze met liefde voor ons gebakken’, probeer ik zijn slechte humeur te beïnvloeden. Het blijkt niet te werken.
‘Heb je er ooit over nagedacht wat al die cupcakes met je figuur doen! En wat denk je dat dat voor gevolgen heeft voor je carrière!’ briest hij met z’n kaken op elkaar. Nog voordat ik het in mijn hoofd kan halen om op te staan en de laatste cupcake voor hem te pakken, slaat hij met zijn vlakke hand op tafel. Van schrik stoot ik de vaas om, waarin de bloemen staan die hij gisteren voor mij meebracht. Dat was een goedmakertje voor vorige week, toen hij thuiskwam en het eten nog niet klaar was. Iets te hardhandig had hij me bij het aanrecht weggetrokken, mijn bovenarm is er nog steeds blauw van. Hij had het niet met opzet gedaan. Hij had die dag hard gewerkt, was moe en had honger toen hij thuiskwam.
De vaas valt met een doffe klap op de plavuizen en ik zie hoe de glasscherven zich over de grond verspreiden. Met zijn vuisten leunt hij op tafel als hij zijn stoel met veel kabaal naar achteren schuift. Dit betekent niet veel goeds…

4 thoughts on “Cupcakes”

Comments are closed.